Tisdag 11 oktober 2011

I lördags morse så packade vi in oss i vår fina husvagn, för att åka upp till Ölstasjön som ligger i Finnspång, för att titta på fågellivet där. Efter mycket åkande kors och tvärs så förstd vi att sjön vi letade efter var ett vassområde mellan golfbanan och brandstaton. Inte vad vi tänkt oss som naturreservat precis. Det slutade med att vi hamna vid Doversund en underbar plats vid Glans strand vi fick en solig eftermiddag och kväll vid stranden, och frostig natt. På söndagen så fortsatte vi ner mot Roxen stannade till vid Bergs slussar för att sedan forsätta till Svartåmynningens naturreservat . Där ute vid fågeltornet så såg vi två fiskjusar och en kärrhhök, förutom hundratals andra sjöfåglar som låg och flöt på vattnet. En stilla och skön kväll blev det med en fin utsikt över vatten och helt gratis är det! Ennu en skön natts sömn innan vi på morgonen åt frukost och styrde kosan hem till Stegeborg.
En nöjd gubbe hälsar.

Tiden går och vi med den.

Nog är det bra märkligt, hur saker händer! Jag sitter och läser en Allas från mars 2011 och hittar en artikel om cancersjuka George. Genast så går huvudet igång med massor av tankar dels på det jag läser men även på min egen cancersjukdom. För drygt ett år sedan så var jag på vårdcentralen i Söderköping för jag pinkade så gult. Läkaren sa till mig att omedelbums åka in till akuten i Norrköping, där tog dom masor av prover och röntgen på allt i min kropp. Och konstaterade att jag hade akut gallsten som behövde opereras omgående! Men tyvär så kan vi inte det för du har en trolig tumör på höger lunga? Så vi skickar dig till Lungmedecin i Linköping. Ja och där konstaterade dom att jag har lungcacer i långt framskridet stadie, i sämsta fall nio månader kvar att leva! Inte en chans sa jag vi har inte tid att dö! Jag har bara varit gift med min underbara fru i sju år och vi har räknat med minst 25 år tillsammans så det går inte. Bra sa Anders min läkare då kör vi på det, så nu har jag gått igenom två behandlingar med cellgift. Den första i vintras och sen skulle jag vara frisk sa dom så under våren blev jag opererad för min akuta gallsten äntligen, vilken befrielse det var. Men tyvärr så kom cancern tillbaka och jag har nu avslutat min andra omgång,och mår superbra i dag.
I juni så köpte vi en gammal husvagn"Kabe" från 1973 i bra skick. För att kunna njuta av vår tid lite överallt tillsammans, första resan gick till svärmor i Järvsö och allt fungerade toppenbra, sen hem en vecka och vidare ner till Öland för att hälsa på släkten där. Där blev det en dryg vecka med bara njutning som tema. Sol, fågelskådning och massor av prat med släkten. Och det viktigaste att få sova i våra egna sängar i vår husvagn.
Jo jag måste berätta i samma veva som jag fick beskedet att jag har cancer så flyttade vi tillbaka till "vår" legenhet i Stegeborg där vi träffades jag och Lisbeth. Så vi är tillbaka där det börgade för oss helt underbart är det.

Hälsningar Berne H

RSS 2.0